brygg

 

Gratiskonserten på Fiskebrygga under Fjellpark-lørdagen feirer femårsjubileum – vi slår til med en lokal kraftpakke med Brontupisto og Thale Log Skage!

Gratiskonserten på Fiskebrygga har etter hvert blitt en kjærkommen tradisjon under Fjellparkfestivalen, og den feirer faktisk femårsjubileum i år. Vi slår derfor til med en lokal kraftpakke i form av Brontupisto og Thale Log Skage!

BRONTUPISTO Brontupisto maner fram en dose retrorock med sleivspark i retning country og folk, mye à la Bigbang og Moving Oos. Vi snakker trestemte vokalharmonier, vekselbass, hammondorgel og slidegitar – alt toppet med en kraftfull, kvinnelig soulvokal, resulterer i en ny frisk tolkning av sjangeren. Referansene er sprikende, men stort sett alt som er godlynt har funnet sin vei inn i miksen på et eller annet finurlig vis.

Etter en rekke spillejobber på Sørlandet, Østlandet og i Trøndelag, dro bandet i februar 2014 i studio for å spille inn en EP. Innspillingen ble gjort på NEVE pulten i det så smått legendariske, tape-baserte studioet Athletic Sound i Halden. Masteringen ble gjort i Abbey Road og artworken ble gjort av Richey Beckett som også har jobbet med Mastodon, Metallica og Kvelertak. 12-tommeren høstet gode kritikker, og fikk blant annet 8/10 poeng i Sørlandscenen på NRK P1.

THALE LOG SKAGE Thale har masser av musikalsk Skage-blod flytende i årene, men man merker at beinene til denne tenåringen allerede står støtt på egen hånd. Stemmen også, for den saks skyld, der den låner fra jazzens rytme, med innslag av rockens utagerende framtoning og popens stemning. Hun har drevet med musikk siden hun var 9 år gammel, og det merkes.

Hun har vært to ganger i landsmønstringen for UKM, vært blant topp 100 i Norske talenter, vunnet Drømmestipendet 2013 og ellers spilt konserter rundt i hele Vest-Agder hvor sørlendingene har latt seg trollbinde.

Klokka 13:00 på Fiskebrygga lørdag 18. juli – notér det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>