Vi tok en liten prat med Midtfjellses store sønn! Christian Sæløen forteller om hans nye band Forfall, som spiller på Miniscenen under Fjellparkfestivalen 2016.
________________________________________
Etter å ha vært aktiv i Flekkefjords rockemiljø gjennom band som Alien Baby og Shaved Penguin i ei årrekke, pakka Christian Sæløen gitarkassa og forlot de fire husene på Midtfjellse til fordel for metropolen Stord. Der ventet musikkutdanninga og flere mindre bandprosjekter, før tilfeldighetene skulle ha det til at det var manko på et oppvarmingsband under en sedvanlig fredagskveld på studenthuset.
Slik ble Forfall til – og klart vi ble nysgjerrige, så vi måtte ta en prat med Christian om det nye bandet.
Hva høres Forfall ut som?
Forfall låter slik vi mener skikkelig norsk hardrock burde låte. Uttrykket kan minne litt om en hybrid av Skambankt og Motorhead, men i motsetning har vi både med oss orgel og flere blueselementer.
Du har jo spilt i mange band som har spilt i Fjellparken tidligere. Hvordan skiller Forfall seg fra f.eks. Alien Baby og Shatter?
Shatter var et av mine første band, og jeg var en veldig uerfaren livemusiker på det tidspunktet. Vi lagde låter på engelsk, og hadde Metallica som vår største inspirasjon. Alien Baby var på den andre siden et rent punkband uten mål eller mening. Vi spilte rølpepunk hvor hovedfokuset, ihvertfall for min del, var å provosere gjennom å lage støy og fjas.
Forfall har på den andre siden et mål om å lage fete konserter. Selvfølgelig har jeg tatt litt inspirasjon fra Alien Babys fuck you-holdning på det rent tekstlige, men denne gangen er det mye mindre kødd og mye høyere kvalitet. I tillegg spiller vi hverken ren punk, blues eller metall – men heller en slags sammensmelting av disse sjangrene.
Hva er planene for bandet framover?
Planene fremover er å i første omgang lage flere låter parallelt med å spille så mange konserter vi klarer, samtidig som vi skal inn i studio for å spille inn vårt debutalbum.
Hvorfor bør folk komme på Forfall-konserten i Fjellparken?
Folk burde komme å se oss på Fjellparken dersom de liker en skikkelig rockekonsert. Vi gir alltid 110%, og lover å bringe enda mer på miniscenen!
Yeah! Sjekk ut Forfall på Urørt her: http://urort.p3.no/#!/Band/forfall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>