Helt fra Boston-traktene borti Junaiten henter vi Elder!

Og det er en tung vekt som skal med skipet over Atlanteren denne gangen.

Elder er en trio som høres mer ut som tusen mann, alle med hver sin gitar, Orange-forsterker og fuzzpedal. Seig stonerrock med progressive doom metal-trekk som gjør at låtene strekker seg langt, langt inn i mørke, okkulte farvann.

En krysning av Black Sabbaths basstunge groove og Mastodons tekniske finesse? En flodbølge av Black Sabbath og Mastodon som møter hverandre front-til-front, i en seig og monumental virvelstrøm av feite Gibson-gitarer og Fender-basser? 

Ja, noe sånn, kanskje – men i tillegg med en egen kjemikalie X som gjør Elder ulikt noe annet i den seige smørja av lignende band. En mirakelingrediens i trolldomssuppa. Kanskje det er det svære soundet som dannes kun av gitar, bass og trommer? Kanskje det er volumet? Kanskje det er riffene?

Kanskje det er alt sammen. Billetten fra USA til Flekkefjord er ikke billig, men Elder er verdt det. Om det er verdt gåturen fra byen opp til Fjellparken? Det er det største røverkjøpet du noensinne kommer til å slå til på.

Elder spiller lørdag 22. juli klokka 23:05 i Fjellparken. Se fullt program her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>