Deilig, sommerlig powerpop med flekkefjordsblod.

For et par år siden trengte to Kvelertak-medlemmer mer poppunk i livene sine. Så hooket de opp med Overthrow og en tidligere fjellparker for å få til nettopp det.

Og de fikk det til.

Hvem skulle tro to medlemmer fra Norges største metalsuksess på denne sida av 2000-tallet, Kvelertak, skulle finne på å lage varm, inderlig punk-dosert powerpop.

Nå er Beachheads’ debutalbum her. Bassist Marvin og gitarist Vidar fra Kvelertak har tatt sitt uslåelige samspill med inn i det nye bandet, og et salig øs av harmonifylte basslinjer og fuzzfylte gitarspor fyller ørene med lyden av bittersøte sommermåneder, brusende, nyåpna ølflasker og moderne kjærlighet.

Med skuddsikkert slagverk fra popkonvertitten Espen fra Overthrow hadde man egentlig ikke trengt mer for å være bra nok. Men så kommer vokalen inn, og i stemmen til flekkefjæring Børild Haughom hører man det herlige ekkoet fra Replacements’ Paul Westerberg og Neutral Milk Hotels Jeff Mangum. Hans tekster om tapet av faren gir dette ellers så vanvittig fengende albumet en alvorlig undertone. Nostalgiske, bestemte strofer som minner oss på at man ikke må ta livet for gitt.

De har sulteforet anmelderne og publikum, som har vært i ekstase over de små singeldryppene som i tur og orden har veltet inn i både radiolistene og folks hjerter i løpet av de siste par årene. Noen små, utvalgte konserter i rykk og napp har gitt oss alle en pekepinn på at vi har noe veldig, veldig godt i vente. For alle i Flekkefjord er godbiten dobbel: et nydelig nytt debutalbum og en konsert på Børilds hjemmebane i Fjellparken.

Beachheads spiller lørdag 22. juli klokka 21:50 i Fjellparken. Se fullt program her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>