MaidaVale

Funkadelic, Black Sabbath og Jimi Hendrix smeltes sammen med et fokusert og moderne blikk. Maidavale er tyngre, mer klissete, mer utsvevende, men også strammere.

Langt, langt ute i Østersjøen, blant runesteiner, slake bakker og middelalderfestninger på den svenske perla Gotland, ble plutselig ferieidyllen avbrutt en gang i 2012. Årsaken: en moderne neve med det mest grumsete fra 60- og 70-tallet. Møt MaidaVale og deres bluesrock.

Gjennom flere år med utallige timer i øvingslokalet og på rundgang i de svenske rockeklubbene – pluss et par europaturneer – har denne gjengen av noen-og-tjueåringer perfeksjonert hylet fra wah-wah-pedalen og brølet fra vintage-gitarforsterkerne. Og da har vi ikke enda nevnt vokalist Matildas maktdemonstrasjon av en vokal. Nordens svar på en whiskydrikkende Aretha Franklin?

Sammen med et stjernelag i samme sjanger, spilte de fire unge folka i Maidavale på festivalen Høstsabbat i september 2015. Og når stoner/doom/sludge-festivalen over dem alle booker dem, kan man stole på at dette er solide saker for alle som liker slibrig materie nedtynga i blueslick og psykedeliske utskeielser – og som like fullt er stramt som juling.

Og MaidaVale tok hele festivalen med storm. Nå står Fjellparkfestivalen for tur!

Foto: Sandra Sundler

MaidaVale spiller lørdag 22. juli klokka 19:25 i Fjellparken. Se fullt program her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>