Modig og morsom skranglepunk på stockholmsk.

Matriarkatet linedanser elegant mellom å ha fengende nok låter til å snuse på den store svenske rockepublikummet, samtidig som de har et hardt grep om den rare, berømmelige ”edgen” som alle rockeband vil ha, men kun et fåtall klarer å virkelig mestre.

Med en skranglete, laidback og dansbar form for punkrock i bagasjen, har de satt seg i turnévanen og kjørt opp og ned det langstrakte Sverige mang en gang, og spilt på de fleste klubbscener og festivaler som er verdt å nevne hos söta bror. Nå holder de på med nytt album, og følgelig spiller de ”bare” hver helg for tida, som de selv sa til den svenske bloggen Hymn.

Ikke bare er de hyperaktive på konsertfronten generelt, de er også kanskje det mest effektiviserte bandet ever; i løpet av døgnet 21-22. august spilte de fire konserter – to i Stockholm midt i Sverige, to i Luleå helt oppe med Finland. Det er så effektivisert at politikerne ville vært stolte.

Eller ville de egentlig vært stolte? Nja, nei. Matriarkatet er litt for farlig til det. Heldigvis er det akkurat slik god punk skal være.

Hør deg opp før en garantert minnerik kveld på Kameleonen:

Matriarkatet spiller torsdag 20. juli klokka 22:45 på Kameleonen (Maritim Fjordhotell). Se fullt program her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>