Rampete og rølpa hip hop med våte, punkete farger.

Møt Kuuk, en maktdemonstrasjon av et band. Musikkens svar på et seksuelt kamprop? Vi kunne kastet metaforer i fleng. Men det er ikke så interessant. Vi kan la bragdene tale for seg: i sommer dro de til den lille byen Sisimut på østkysten av Grønland og spilte under Pride-festivalen, hvor de ble kalt et ”ekstremband” av lokalavisen. De slapp nylig sin første singel på to år, ”KLITT HOPP”, men har ikke ligget på latsiden av den grunn. Med bare et halvt dusin låter ute har de turnert rundt forbi i hele landet gjennom de siste par årene.

Felles for alle kriker og kroker i Norge som har fått kjenne på kuuken, er oppmerksomhet, for dette bandet krever det. Enten strålende kritikker og debatt(!) – Kuuk går aldri ubemerket hen, hvor enn deres aggressive, høylytte og punkete hip hop måtte lande og forstyrre den offentlige roen.

Men Sørlandet har blitt forsømt. Kanskje er det arven fra Bibelbeltet, den seige pietismen som ikke helt har turt å ta i badedraktene med amerikansk mønster, eller turt å sette på ”Hor”, ”Ekleste Ordet”, ”Sug meg” eller noen andre av Kuuks saftige svisker. Vi i Fjellparkfestivalen er stolte over å debutere Kuuk her ute på sydspissen, og gleder oss til by- og bygderølp i skjønn forening på Miniscenen!  

Kuuk spiller fredag 21. juli klokka 21:40 i Fjellparken. Se fullt program her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>