2017-festivalen er fullbooket! Over 20 artister skal stå på scenen i Fjellparken og på Kameleonen 20-22. juli. Sist ut er ingen småfisk når det gjelder å skape show. Være det visuelt i form av amerikafargede badedrakter eller musikalsk i form av aggressiv og rølpete rap – KUUK tar kaka.

Vi pleier å si at Miniscenen skal være litt på siden av Fjellparkamfiet. Ikke bare bokstavelig talt, men også symbolsk: programmet på den lille scenen oppi skogholtet skal ha musikken som tar det ekstra skrittet mot det rare og det sprøe. Da er det helt naturlig med en solid dose rølp. Og siden vi allerede har rølperock fra Sira i form av Playboys, passer det jo som hånd i handske å sette opp en rølperap-gruppe fra Oslo like før!

Møt Kuuk, en maktdemonstrasjon av et band. Musikkens svar på et seksuelt kamprop? Vi kunne kastet metaforer i fleng. Men det er ikke så interessant. Vi kan la bragdene tale for seg: i sommer dro de til den lille byen Sisimut på østkysten av Grønland og spilte under Pride-festivalen, hvor de ble kalt et ”ekstremband” av lokalavisen. De slapp nylig sin første singel på to år, ”KLITT HOPP”, men har ikke ligget på latsiden av den grunn. Med bare et halvt dusin låter ute har de turnert rundt forbi i hele landet gjennom de siste par årene.

Felles for alle kriker og kroker i Norge som har fått kjenne på kuuken, er oppmerksomhet, for dette bandet krever det. Enten strålende kritikker og debatt(!) – Kuuk går aldri ubemerket hen, hvor enn deres aggressive, høylytte og punkete hip hop måtte lande og forstyrre den offentlige roen.

Men Sørlandet har blitt forsømt. Kanskje er det arven fra Bibelbeltet, den seige pietismen som ikke helt har turt å ta i badedraktene med amerikansk mønster, eller turt å sette på ”Hor”, ”Ekleste Ordet”, ”Sug meg” eller noen andre av Kuuks saftige svisker. Vi i Fjellparkfestivalen er stolte over å debutere Kuuk her ute på sydspissen, og gleder oss til by- og bygderølp i skjønn forening på Miniscenen!  

Det øvrige programmet finner du på nettsida vår her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>