Rå, refrengrik, poppa punk fra Tromsø.

LÜT er et rockeband fra Tromsø som på kort tid har etablert seg som et av Norges mest spennende band. De har utviklet et unikt, tight og energisk liveshow, som preges av et hardtslående lydbilde, store gitarer, melodiøse låter og en generell ”tøff-i-trynet”-holdning.

Singelen «Du Vet Ingenting» var listet 22 uker i strekk på P3, og var på topp den syvende, mest spilte låta på kanalen. Bandet imponerte både Dagbladet og NRK P3 under årets by:larm, og ble trukket frem som en av fire høydepunkter.

Booking-Maria i Fjellparkfestivalen forteller om sitt møte med Lüt:

«Etter en lang dag på by:larm, uten noe som fanget interessen min, hadde jeg begynt å miste håpet. Hvor faen er lidenskapen? Siste konsert for dagen. Jeg var trøtt og litt lei, men jeg måtte se Lüt, fordi de var aktuelle for oss. Jeg gikk inn i konsertlokalet og sukket.

Intromusikken starter, og bandet går på. Fra første sekund rykket det til i kroppen min og jeg kjente livsgnisten våkne. Jeg kødder ikke. Publikum var så langt i fra det nikkende og uengasjerte publikummet som man ofte finner på konserter i dag. Det var satanisk dans i kirka fra første stund. Vokalisten starta moshpit på første vers og publikum dælja hverandre ned. Jeg fikk følelsen av at jeg var 14 år og på min første Honningbarna-konsert. Alle rundt meg så ut som om de følte det samme. Folka i bandet så ut som kids som hadde fått oppfylt sin største drøm, nemlig å stå på scenen og rocke. Rått. Deilig. LIDENSKAP.»

Lüt spiller fredag 21. juli klokka 19:50 i Fjellparken. Se fullt program her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>