Western-rock fra vest, riktignok med østlige impulser.

Et himmellegeme fra en by der regnskyene alltid står i veien for nettopp himmelen? Det ligger kanskje en viss motsetning i det, ja. Akkurat som i bandet Himmellegemes lydbilde. For i Bergens klaustrofobiske sentrumsgater, nedsylta i regn, nedtråkkede sigarettstumper og knuste Hansa-glass, begynte det i 2015 å ose fram en sound med lumske kvaliteter. Sigende western-gitarer med bøttevis av det Hank Williams og Duane Eddy kalte ”twang”, koblet på noen av de mer utforskende undersjangrene av rock som prog og psykedelia. En slags psykedelisk ørkenrock.

Med et uttalt mål om å få musikken ut av Bergen til folket, samt en åndelig misjon om å skape hallusinerende bevissthetsstrømmer hos lytteren under sine konserter, tør vi påstå at Himmellegeme både våger mer og er mer spennende enn bermen av band i sin sjanger.

De fanget interessen vår allerede før vi hadde hørt dem – men når det ambisiøse orkestret inntraff Bergensuttaket, var vi solgt. Med debutalbumet i 2017-trunken, får vi snart lagt lyd på den kommende høsten med Himmellegemes vindblåste utbrudd. Men aller først: konsert på Fjellparkfestivalen!

Himmellegeme spiller fredag 21. juli klokka 19:00 i Fjellparken. Se fullt program her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>