Som bandnavnet: fryktløs, mektig og brummende.

Plukkende strengespill på en brølende bassgitar. Svette og saftige gitarbrekk og trommeslag som sammen kan flytte fjell. Og bare det. Den selve urbesetninga i rocken, en pokerhånd som fortsatt funker, og som fortsatt makter å frakte lytteren dit vi aldri visste var mulig.

Heavy Blues, sier disse amerikanerne selv om den slapsete, harde og kaldsvettende musikken sin. Og de treffer ganske så blink med det hagleskuddet. De tre langhåra tassene i King Buffalo fra upstate New York – nærmere bestemt tungmusikk-mekkaet Rochester – vender snuten mot Lille Amerika, Lister, for å gi oss et fyldig spadekast med en foredlet grapsekake av alt bluesen har gitt oss opp gjennom historien.

Istedenfor å sitte hjemme foran skrivepulten og nipusse på låtene, har King Buffalo avlet fram hele det nye albumet ”Orion” i fellesskap i øvingslokalet. Gode, gamle jam sessions à la de gamle blueserne i USAs sørstater – enda en faktor å huke av i bandets Heavy Blues-skjema. Og det er ikke vanskelig å høre heller idet plata settes på. Den uramerikanske sjelen hentet fra bluesen skinner klart gjennom når man vasser i gjørma gjennom albumets førtisju minutter.

Likevel kjører vogna aldri av sporet, slik retningsløs jamming ofte kan resultere i. Det synker aldri ned en identitetsløs smørje, en kjedelig, forutsigbar og laaang togtur du ber til de helligste av makter at skal ta slutt. Nei, King Buffalos jampartier er av typen som flytter fjell. Så får vi se om Miniscenen brister eller bærer.

King Buffalo spiller lørdag 22. juli klokka 20:10 i Fjellparken. Se fullt program her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>