– Jau, bi det Fjellparken på deg i år då?
             – Bi vel det, jenna i år au.
Slik kan en ordveksling foregå, enten i småbyens lune gater, rundt selskapsbordet i et hjem oppe på en av haugene som omkranser Flekkefjord, eller kanskje ute på fjorden i båten en tidlig, håpefull vårdag.

For det er jo da man bestemmer seg, tidligst. Forhåndssalget til Norges lengstlevende rockefestival er jo ikke noe særlig å skryte av til festivalkollegaer på andre kanter av landet – i motsetning til stemningen, den idylliske parken, den fengslende musikken, og så videre, og så videre. Fjellparkbilletten sin, den kjøper flekkefjæringen i døra, eller til nøds utenfor banken eller på Lundsen i ukene før. Slik man alltid har gjort det.

Årets slagord spiller på det. «Jenna i år au». De samme sporene tråkkes opp på nytt. De samme høyttalerne og gjerdene bæres fram. Den samme gjengen samles til felles dugnad. Noen tryner kommer til og fra etter hvert som årene går, det er jo ungdommen som driver det her, men gjengen forblir den samme. Det er noe betryggende og fint med et veloljet maskineri som bare går og går. Holden koken og holder takten. Du kan stole på Fjellparkfestivalen, den er der og venter, tredje helga i juli hvert år.

Men kan dette trygge og faste også være hemmende? Bør det alltid være «i år au»? Det er flott med noe betryggende, men er det ikke av og til skikkelig digg med noe befriende også? Kanskje vi skal flytte hele festivalen til Storeheia. Arrangere den på julaften. Eller donere alle inntektene til fastlandsforbindelse til Torsøy. Eller begge deler.

Tidlig på høsten, etter hvert års festival, tar vi i styret en liten ferie fra de fleste Fjellpark-gjøremålene. Vi samler tanker og begynner å legge opp et løp fram mot neste år. Løpet går ofte på opptråkkede stier – vi har vært her i 38 år nå, og vi vet hva som funker og ikke funker. Men av og til er det ikke på den gode stien, men heller uti krattet eller bak busken at man finner de virkelig gode ideene. Så får det heller klø litt og koste oss en plagsom stein i skoen av og til. Til det beste for framskrittet til festivalen og hele byen.

             – Fjellparkgjengen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>